Hvad spiser grouse?

Grouse er en "herbivore" fugl, man kan endda sige, at basen af ​​sin kost er træfoder. Ud over den sorte grouse findes denne præference for "smag" undtagen i harer, elke og bever. Selvfølgelig er der grouse og forskelle i kost, det er hovedsagelig forbundet med årstiden.

Om sommeren feeds denne fugl på blade, knopper og blomster af planter og træer, som en "delikatesse", kimplanter af kornafgrøder og kløver. Så snart bærene begynder at modnes (samme blåbær, lingonbær, blåbær osv.), Bliver de straks en tilsætning til foderet.

Om vinteren, selvfølgelig, jo mere fattige. I den kolde årstid gnider den sorte grouse rundt om knopperne, spidserne af løvfældende træer, som birk, asp, alder og også spiser og fyrretræer. Selvfølgelig er den træbaserede base (gren) dårligt næret og næsten ikke fordøjelig af kroppen, men der er cambialceller (i bark, nyrer og øreringe), som giver den nødvendige mængde næringsstoffer.

Evnen til at genanvende alt dette er fortjenesten til den oprindelige næb (hvormed den sorte grouse kan bide af de samme grene) og fuglens mave, som faktisk er den samme som i alle kyllinger. Mekanisk slibning finder sted i maven, eller snarere slibning gennem interne mavefoldninger og de samme små sten, som fuglen specifikt akkumulerer der til disse formål.

Jeg kan ikke stoppe og protein mad. Hendes røde sort er som regel brugt til fodring af kyllinger. Her og myrer æg, snegle, forskellige insekter og deres larver. Takket være dette vokser kyllingerne hurtigere.

Og til reference: Grouse er en hjemmehørende fugl. De kan kun ændre deres habitat på grund af manglende evne til at fodre i dette område. Men de kommer tilbage igen på det rigtige tidspunkt.

Hvilken foder er på

Grouse er en skov- og skov-steppe fugl. Det besidder kanterne, små glades og bakker dækket af buske. Elsker bær og unge knopper af birk, alder og asp. Det dækker en bred vifte af levesteder, herunder de paleoarctic og neoarctic områder.

Bird black grouse: beskrivelse

Grouse er en stor fugl med en tæt og massiv bygning, et lille hoved og en kort hals. Af vægt kan nå seks og et halvt kilo. I længden vokser den til 1,1 meter. Det skelnes fra andre medlemmer af rækkefølgen af ​​kyllinger af en fuldt fjeret metatarsus og fjer-tykke næsebor. De fleste gryder har også fodskammere og baserne på deres fingre. I øjnene af den sorte grouse passerer en nøgen ring med fedt rødt pigment.

Næbbet er kort, udbukket i overdelen og tykt ved bunden (bredden overskrider normalt højden). Næsebor skjult under små fjer. Vinger - kort, afrundet. Haleudskåret, afkortet form. Fødder - fjer. De forreste tæer på poterne er forbundet med en membran, ryggen har en højere position og er forsynet med fjer tarsus. De sorte grouses er karakteriseret ved dimorphism, det vil sige i farve på fjerkræet, er mændene forskellige fra hunner, som er mindst farverige og mere camouflerede i farve.

Typer af grouse

I dag består grouse familien af ​​17 arter, forenet i 8 slægter, som omfatter:

  • Bonasa (hasselnød) - almindelig krave og Severtsov;
  • Centrocercus (sort grouse) - almindelig salvie og Centrocercus minimus;
  • Dendrapagus (blå grouse), som omfatter dens eponymous art;
  • Falcipennis (black grouse) - fælles og canadisk;
  • Lagopus (hvid patrulje) - almindelig, hvid-tailed og tundra;
  • Lyrurus (Black Grouse) - Kaukasisk og Sort Grouse;
  • Tetrao (wood-grouse) - almindelig og sten;
  • Tympanuchus (eng sorte grouse) er en almindelig eng og skarp-tailed.

Black Grouse habitat

Groerne beboer skov-steppe og skovområder i den eurasiske region, der strækker sig fra Pyrenæernes østlige regioner og slutter med øst for manchurien. Derfor kan den ligeledes findes både i Skotland og Mongoliet. Denne fugles levesteder dækker:

  • Palearctic zone (der er kaukasisk grouse, sten og fælles capercaillie, black grouse-Kosach);
  • Neoarctic zone (patron, hasselnød grouse, black grouse, fælles og kaukasisk sort grouse, sten grouse).

Den neoarktiske region omfatter de lande i de gamle og nye verdener beliggende i et tempereret klimaområde - det er Nordamerika, Asien og Europa. På Den Russiske Føderations territorium er der 8 arter af grouse: grouse-grouse, hazelnut grouse, sten og almindelig capercaillie, kaukasisk grouse, Kosach, hvide og tundra partridges.

For nestingperioden undgår den sorte grove døve skove med høje træer, der vælger lind og aspæner i nærheden med brande og store stiklinger, birkeskove, der skifter til marker med kornafgrøder, sjældne lave skove og kanter, hvor der er tørre steder og bær.

Hvad spiser sort grouse

Grouse er hovedsagelig en plantelevende fugl. De spiser dyreføde i en tidlig alder, kyllinger, men over tid ophører det med at være vigtigt for dem. Særlig mangfoldighed i foder observeres i foråret og sommeren. Derefter spiser den sorte grouse frø, blomster, knopper, knopper, blade af talrige busk og urteplanter, der varierer afhængigt af den geografiske region.

Om vinteren springer den sorte grouse for det meste op skuddene, øreringe og knopper af træer - asp, pil, alder og birk. Han føder også på "vinter" pinjekegler og enebær bær. Men i de første dage af deres liv har den sorte grouse udelukkende animalsk mad og spiser fluer, myg, cikader, edderkopper, sengeløber, myrer, larver, biller og andre insekter. Fordøjelsessystemet af en voksen sort grouse skal indeholde små småsten, som letter fordøjelsen af ​​foder, der bidrager til deres slibning.

Grouse nuværende

Væsentlige ændringer i opførelsen af ​​sorte grouses begynder straks med begyndelsen af ​​de første tegn på foråret. Grouse bliver mere aktiv og livlig, som umiddelbart går forud for begyndelsen af ​​den nuværende, som falder på forskellige datoer i marts, baseret på disse fugles geografiske område.

For den sorte grouse, steppe områder, nogle gange 5-6 km fra skoven, vælges tuberkler på oversvømmelsesmarker dækket af buske, skovkanter, glades og enger. Steder for den aktuelle er som regel konstant og ændrer sig ikke, så det er nemt for jægere at minde sorte grouses ved hjælp af sit-up-metoden. Blandt de første ser gamle mænd på dem, og efter en tid går de unge sammen med dem. De stærkere individer i sidste år deltager i den nuværende sammen med den voksne fugl, de svagere forbliver på sidelinjen og klæber til kanterne af tokovishch.

Grouse sangen består af 2 dele. I den første er fuglene placeret i træerne, hvorfra de giver lyde, der ligner kuvering af duer - det er den såkaldte mutter, der høres omkring to eller tre kilometer og udtrykker alle andre fugles stemme. I den anden del af sangen, kaldet chufykanie, black grouse, er det vigtigt at tale på jorden, dreje halen, blæse nakken og kaste ryggen på hovedet.

Brutale dueller begynder mellem mændene, hvor de opfører sig nøjagtigt som regelmæssige roosters, forsøger at forårsage smertefulde slag på hinanden. Taberen anses for at være en sort grouse, der har forladt slagmarken. Antallet af hanner, der samles i en tokovisch, varierer ofte fra få til ti eller endda hundredvis af individer i de steder, hvor et meget stort antal sorte grouse lever. I løbet af det nuværende forbliver kvinder i udkanten af ​​plænerne og venter på vinderne og ankommer kun ved solnedgang og ved solopgang.

Grouse Nest

Sorte røde reder i nabolaget med vækststeder af vilde bær - tættere på jordbær, blåbær og stenbær, med hvilke unge dyr fodrer med at vokse. Steder til æglægning vælges under dæmningen af ​​buskig vegetation. Ydermere ligner ruskindet en lille depression i jorden, strækket med blade, stilke, kviste, fjer og mos. Dybden af ​​bakken når fra 4 til 6 centimeter, diameter - fra 16 til 22 centimeter.

I alt er der 4-14 æg (normalt 6-8) med en lyserertone og mørkebrune pletter. Antallet af æg afhænger af årets udbytte / afgrødefejl: et mindre antal angiver mangel på foder. Lukning begynder straks efter at have lagt det sidste æg. I de sydlige zoner falder denne periode i begyndelsen af ​​maj i nord - i slutningen af ​​maj og begyndelsen af ​​juni. Interessant nok, gamle hunner reden tidligere end unge. I tilfælde af tab af murværk kan de udskyde den anden, som skyldes, at tiden for brodering i sorte grouser er meget strakt og ikke har nogen klare grænser.

hjælpe psykologi

Kan du rådgive noget fornuftigt på psykologien af ​​bistand? Jeg vil klarlægge spørgsmålet: Jeg er slet ikke mor Teresa, men fra tid til anden forsøger jeg at hjælpe nogen, for eksempel den enkleste ting - med penge, hvis jeg... Se mere →

Hvor lever det, hvordan ser det ud, hvor meget lever fuglen, og hvordan fodrer den sorte røde

Naturen ophører aldrig med at forbløffe en person med de forskellige farver, bizarre former og fantastiske opførsel af individuelle repræsentanter for flora og fauna. Et særligt sted i al denne mangfoldighed er besat af fugle. Stemmer, vaner, udseende af mange, især de lyseste repræsentanter, er længe blevet et husstandsnavn. Alle kender nightingale triller, cockfights. Hvordan en sort røde ligner, hvad den fodrer med, hvor den lever, på hvilke områder at kigge efter og hvordan man finder en ruskestrøm, få mennesker ved.

Bird black grouse: beskrivelse

Den varierede, ikke-beskrivende fugl, størrelsen af ​​en lille kylling er en kvindelig sort grouse. Større og lysere med farve, fra blå med sort til grøn med lilla eller hvidt - dette er en sort røde. Farvelægningen tillader et lille antal kvinder at vælge et par fra et stort antal af varierede og attraktive mænd.

Størrelsen af ​​individer er karakteristisk for kyllingernes rækkefølge:

  • Hunnerne når en længde på lidt over 40 cm med en vægt på op til 1 kg;
  • hannerne er større - mere end 50 cm lange og vejer op til 1,5 kg.

De adskiller sig fra andre repræsentanter for kyllinger, sorte grouses, med en fuldt fjeret metatarsus og tæt dækket fjer og næsebor. De fleste grouse repræsentanter har også fjer på baserne af fingrene.

Hannerne giver unikke skønhed til ekspressive øjenbryn med lys rød farve og en hale splittet i form af en lyre - på toppen af ​​sort med en lilla farvetone og dekoreret med snehvide fjer nedenunder. Den uklare farve af kvinder har også sin forskel, udtrykt af tværgående grå, gule og brune striber med hvide fjer på undersiden af ​​halen.

  • kort bultende næb
  • næsebor gemt af fjer;
  • afrundede korte vinger
  • trunkeret hale snit
  • fjederben
  • membraner på forsædet;
  • dimorphism - forskellen mellem hunner og mænds farver.

Hvor bor den sorte grouse?

Geografi af grouse familien er repræsenteret af både forskellige breddegrader og kontinenter. Forskellige typer fugle findes:

  • i Nordamerika - i de åbne rum i Canada og Alaska;
  • i Europa, fra de britiske øer til Alperne og Ardennerne;
  • i Eurasien - fra Østersøen til Ukraine;
  • i Kursk og Volgograd regioner i Rusland;
  • i den nordlige del af Baikal og i Ussuri-regionen.

Fuglen kan findes i skov-steppe og skovområderne i de palaeartiske og neoarktiske zoner. Deres levested er ubegrænset, såvel som antallet af fuglearter og underarter. Disse er kaukasiske, sten, almindelige, kosacher, trækrydderier, hasselhugger, vildsvin, partridges og andre repræsentanter for grouse.

Under nesting migrerer fugle til lindens og aspæer væk fra dybe skove med høje træer og tættere på forbrændinger og clearings skiftevis med marker, hvor man kan drage fordel af korn. I mangel af egnede forhold kan de udstyre rejer i birkeskove, sparsomme lavskov og skovkanter, nær tørre steder og bær. Ofte findes i udkanten af ​​landbrugsjord og vandmarker. Det mest foretrukne sted betragtes som birkeskove, hvilket er grunden til, at der i Tyskland hedder birkfugle birkfugle.

Hvad spiser sort grouse

Den sorte gryde kost er så forskelligartet som dens habitat. Grundlaget for kosten består af foder af vegetabilsk oprindelse. En række bær, frø, planteknopper - valget og specifikke arter afhænger af den geografiske placering af hver arts habitat.

Sæsonmæssige ændringer i kosten bestemmes også af den breddegrad, hvorpå pakken lever. Det kan være i forskellige kombinationer af birkeknopper og øreringe, vilde rosenbær, enebær. På højlandet kan vinterdiet omfatte unge nåle og frø af gran.

Feeding chicks har sine egne egenskaber. I vækstperioden har de brug for proteinføde, hvormed sorte leverer masser af afkom. Dette er hovedsagelig de mest forskelligartede repræsentanter for insekter - græshopper, cikader, fluer, biller, edderkopper, bugs, myrer, larver, myg. Når man forlader en tidlig alder, taber animalsk mad sin betydning, og fuglen skifter til at forbruge store mængder frø, blomster, knopper, blomstrer, blade af buske og urteplanter.

Grundlaget for kosten består af foder af vegetabilsk oprindelse.

Om vinteren består kosten af ​​skud, øreringe og knopper af træer - birk, alder, pil og asp. Også fugle forsøger at få "vinter" pinjekegler og enebær bær.

Det er vigtigt! Obligatorisk komponent i kosten af ​​en voksen repræsentativ grouse - små småsten. De bidrager til at lette fordøjelsen af ​​foder ved at male i en grødet masse.

Grouse nuværende

Ved starten af ​​foråret ændres adfærden hos fugle. De bliver mere aktive og livlige, hvilket indikerer den forestående begyndelse af den nærende tid af parringssæsonen, som er speciel til sorte grouses og falder i marts. Han har sit eget unikke navn - nuværende. Det kombinerer to betydninger - på den ene side er det processen med at vælge partnere og dannelsen af ​​par af sort grouses og grouses - den nuværende og på den anden side stedet for ægteskabsspilene - den nuværende.

Steppe områder, åbne skove eller oversvømmelser enge, enge, glades og skovkanter fungerer som nuværende. Efter at have valgt et sted af nuværende, ændrer fuglene ikke det - det forbliver konstant. Dette giver jægere mulighed for at vende tilbage fra jagt med et stort antal bytte. Det vigtigste er at kende et bestemt sted og bare vente på tiden i baghold for at producere en række præcise hits.

Den første vises på de nuværende gamle mænd. Over tid vil yngre personer indhente dem. Sidste år mænd kan deltage i nuværende på lige fod med voksne repræsentanter. Svag er nødt til at holde margen for den nuværende, glancing ved konkurrencen fra siden.

Tokovanie begynder med taler mænd. De demonstrerer deres dyd til tænderne, først udfører originale sange, der ligner en kedelig murmur, og derefter videre til danselementerne - fluffing op deres haler, er det vigtigt at nestle på jorden og udsende andre lyde - chufykanie. Præsentationen slutter med sagsøgernes kampe, ligesom cockfighting, når modstanderne forsøger at påføre smertefulde slag mod hinanden. Under kampen er den sorte grouse så absorberet i den handling, at de ikke mærker noget omkring. Dette gør dem nemme bytte for jægere, der gav den sorte grouse kælenavnet - døve sort grouse. Taber den, der først forlader slagmarken. Under strømmen kan strømmen indsamles fra to enheder til to dusin og nogle gange hundreder af mænd.

I slutningen af ​​kampene ankommer sorte, mødte vinderne og fjernede med dem fra tokishcha til parring. Kvinder har ikke travlt med at vælge en mand, og det er faktisk op til dem at have denne ret og venter på beslutningen om den mest vedholdende og stærke repræsentant.

Grouse Nest

Alle grouse, uanset type og geografisk beliggenhed, lever i store flokke. Livsstil fører stillesiddende. På jagt efter mad eller i tilfælde af fare gør flokken fly over temmelig store (op til 10 kilometer) afstande. De flyver smukt, men foretrækker at bruge mere tid på jorden, hvor de arrangerer steder til nestning.

Nesten er typisk en lille recess foret med gamle blade, fjer og mos, blandet med små kviste. Dybden af ​​bakken varierer fra 4 til 6 centimeter med en diameter på 16 til 22 centimeter. Skjuler reden i tykkelsen. Placeringen er valgt ikke langt fra berry steder - marker af blåbær, jordbær, knogle-sten, som vil være mad til fremtidige kyllinger.

Fuld lægning har fra 4 til 14 æg, gennemsnittet er 6-8 æg, som har en lys okker tone med brune pletter. Antallet af æg, der er lagt af hønen, påvirker årets udbytte. Jo mindre mulighed for at få god mad, jo mindre bliver æg. Manglen på mad påvirker ikke kun antallet af unge dyr, men også deres sundhed. Derfor retter naturen øjeblikkeligt kvantitative indikatorer op.

Grouse på reden

Så snart kvinden lægger det sidste æg, begynder rukken. I syd falder denne periode i begyndelsen af ​​maj i nord i slutningen af ​​maj eller begyndelsen af ​​juni. En interessant kendsgerning! Ældre kvinder begynder at yngle tidligere end unge. Dette skyldes det faktum, at hvis de mister murværk af en eller anden grund, kan de have tid til at udskyde og sidde gennem den anden. Klækningstidspunktet i sorte grouser har således ikke klare frister og grænser, der strækker sig over en længere periode.

Efter parring deltager mænd ikke i "familieliv". Alle ansvar for nestling, inkubation og fodring af kyllinger falder på kvinden. Afkomene vises i en måned, oftere - tre uger efter begyndelsen af ​​inkubation.

Vinter og fodring af sort grouse

Den stillesiddende livsstil af grouse og grouse gør dem tilpasning til overlevelse i den kolde årstid. Hvis du observerer disse fugles adfærd om vinteren, bliver deres afhængighed af birkelunde klar - birk "øreringe" er en favorit delikatesse af sort grouse og grundlaget for deres overlevelse i den sultne sæson. En god tilsætning til kost er også en række bær af buske, der gemmer sig under sneen og bevarer deres ernæringsmæssige egenskaber.

Den anden betingelse, der er nødvendig for en vellykket overlevelse om vinteren, er dyb, fluffy sne. Hvis frosten er mild, spenderer flokken næsten hele dagen i træerne, hvilket fra tid til anden giver små fly til fodringssteder. Om aftenen har de spist godt, de dykker lige fra træerne til snedrev, hvor de slår sig ned for natten. I de mest alvorlige vintre, når temperaturen falder under 20-25 grader Celsius, kan sorte grouses tilbringe flere dage i sneværn. Ved ankomsten af ​​en optøning flytter både mænd og kvinder til træer, hvor de ikke kun bruger hele dagen, men også overnatter.

Den stillesiddende livsstil af grouse og grouse gør dem tilpasning til overlevelse i den kolde årstid.

Den sorte grouse, der bor i højlandet, hvor vinterdiet er endnu mere ringe end på sletterne, har sit eget middel til overlevelse. De tilpassede sig selv for at fodre på unge nåle og frø af gran.

Typer af grouse

Typer af sorte grouses er meget forskellige. Deres attraktive vægt og smagsdata gør fuglene genstand for jagt, og deres livsstil og vaner gør det lettere for jægere at jage. Den rovende og tankevækkende udryddelse af disse smukke fugle har lagt nogle arter på udryddelsesranden. For at forhindre fuldstændig forsvinden af ​​grouse blev opført i den Røde Bog.

De mest kendte sorter omfatter:

  • sort grouse eller felt, eng;
  • kaukasisk;
  • blå eller røget;
  • salvie (malurt).

urfugl

Den mest berømte, på grund af den brede fordeling, typen af ​​grouse. Det er med ham, med sin farve, den karakteristiske form af halen, med en hvid understaal, der er forbundet med amatører og kendetegnere for faunaen hos fugleopdrættet.

Kosakerne findes på store vidder af stepper, i skov-stepper og skovområder fra de schweiziske alper og Storbritannien i vest, til Ussuri taiga i øst.

Til bosættelsen vælger flokke steder med åbne rum - marker, græsmarker, store glades, der støder op til skovtræerne, tømmer af buske, birk og nåletræer. Om sommeren tjener åbne rum og landbrugsjord som fødevarekilde for dem, og buske giver et sikkert sted hvor man nemt kan skjule sig fra naturlige fjender (ræve) og jægere.

Kaukasisk grouse

Modtaget sit navn efter habitat - dette er Kaukasus og Tyrkiet. Flokke af kaukasiske grouse klatre ind i højlandet (op til 3 km), hvor de fører en stillesiddende livsstil på bakkerne dækket af rhododendroner, enebær og små øer birketræer. Til avlskyllinger dræber hunner til 2,5 tusind meter, hvor de bygger reden.

De adskiller sig fra deres nære slægtninge - kosacher - kun i miniatyrstørrelser - kvinder vokser ikke mere end 40 cm og vejer ikke over 0,9 kg og henholdsvis mænd - ikke mere end 50 cm og 1,1 kg. Personer af den mandlige køn ser mere beskedne ud - de mangler hvide fjer på undersiden af ​​halen, og halen selv ser mere ud som en krog bøjet til bunden.

En anden forskel mellem kaukasisk grouse - i opførelsen af ​​parring spil, kan det også være aktuelt alene. Denne form for sorte grouses er truet og er opført i den Røde Bog.

Black grouse

Lidt kendt, selv blandt professionelle ornitologer, se. Det findes i Nordamerika syd for Alaska og Canada, på sletterne og i skovene i Rocky Mountains regionen. Indeholder to meget ensartede sorter:

  • røgfrit - har en farve i mørke gråtoner;
  • blå - bærer blå med grøn.

Panden er enten orange eller rød, understappen er hvid. Kvinder har en traditionelt beskeden brunlig farve med grå pletter og en hale af en mørk skygge.

Efter at have tilbragt forårs- og sommersæsonen blandt nåletræerne på sletten og opdrætter kyllinger, går flokken højt i bjergene, hvor den tilbringer hele vinteren.

Black grouse

De største medlemmer af grouse familien. Bo i det store Nordamerika. På længden når mændene op til 80 centimeter og vejer omkring 3 kg. De fortjener deres navn såvel som den kaukasiske sorte grouse, takket være vanen med at bosætte sig i nærheden af ​​myrvedets dværgehvirvel, som er rigeligt til stede i deres levesteder - de bjergrige bjerglands Piemonte. Bushen tjener som deres naturlige husly fra fjender og giver mad i næsten hele året.

De eksterne data af malurt eller, som det også kaldes, sage grouse fortjener særlig opmærksomhed. Den oprindelige farve er svært at forvirre med enhver anden form for grouse.

Selvom farvefarverne er meget enkle - grå, hvid og brun, skaber deres kombinationer et unikt billede. Halefjederne spidser i enden af ​​hanen, i åbent tilstand, udgør en fan, som visuelt ligner en hovedbeklædning af amerikanske indianere (fjerkron). Luksuriøs hvid "jabot" foran er modregnet af sorte pletter på halsen, hagen og maven af ​​fugle. Billedet er færdigt med lyse gule øjenbryn af mænd.

Grouse er en ædle fugl. De fleste mennesker kan kun se det på billedet, og husk at løse et krydsord eller bladre gennem en leksikon for børn, og give en rapport, læsning til hele klassen. Resten af ​​fuglen er mere kendt for ornitologer og jægere, der kender pris og maksimal information om det.

Hvilken foder er på

I skoven og skov-steppe zoner i Rusland er der en smuk sorte grouse. Dette medlem af grouse familien er mærkbart mindre end grouse giant: dens vægt overstiger ikke 1,5 kg, som for den gennemsnitlige høne.

Denne fugl er stillesiddende. Kun fuldstændig sult kan forårsage sorte grouses at forlade deres levested i et stykke tid. Dette sker undertiden om vinteren, i de mest sultne tider, men med opstart af varme vender dyrene tilbage til deres velkendte steder for at begynde parring og opdræt.

Diætet af sort grouse afhænger af årstiden. Om sommeren spiser sort grouse blade, knopper, blomster af mange planter. Med glæde føder han på kimplanter af kornafgrøder i markerne, der fodrer på kløvermarker. Som de vilde bær modner, omfatter menuen også lingonbær, blåbær, blåbær. Om efteråret sendes små grupper af sort røde to gange om dagen for at fodre på kornfelter.

Med vinterens indtræden skal fuglen være tilfreds med mere knappe og grove fødevarer.

Hvad spiser sort grouse i den kolde årstid? Om vinteren fortærer fuglene knopperne, enderne af bjørkets grene, alder, asp, kan spise nåle. For at fordøje denne ikke meget fordøjelige mad, spiser fugle små småsten - disse miniatyrmurstenslignende ligheder gør det lettere at slibe groft foder i den svarte røde mund.

I foråret spiser den sorte grouse unge nåle af larches, hævede knopper af birk og alder, flyver til vinterfeltene for at feast på friske skud af kornafgrøder.

Til fodring af kyllingerne samler forældre mere kalorieindhold: myr æg, insekter og deres larver, snegle. På en sådan højproteinmenu vokser kyllinger hurtigt op. Juveniler foder hovedsagelig på bær, gradvist skifte til plantefødevarer.

Velfærden hos de sorte grouse-populationer afhænger af tilstedeværelsen af ​​et stort antal birk, alder og asp på vinterområderne, såvel som bærene, hvorpå den unge sorte grouse vinder styrke.

Hvor fuglefuglen lever og hvordan den lever: nogle nyttige oplysninger

Grouse er en ret stor fugl tilhørende fasanfamilien, hvis habitat er meget omfattende: det er en skov, en skov-steppe og dels en steppe af Eurasien. Du kan møde denne fugl på territoriet i Den Russiske Føderation. Oftest fører en stillesiddende livsstil, nogle gange vandrer i søgen efter mad. Han foretrækker at leve ved kanten af ​​skoven, i dalen af ​​store floder.

Disse fugle har flere arter:

  • eng;
  • Sharp-tailed;
  • sort grouse;
  • blå;
  • Kaukasisk grouse;
  • malurt.

Nogle af dem sættes af manden på udryddelseskanten og er nu under beskyttelse.

område

Den mest almindelige sorte grouse i længden af ​​de britiske øer og Alperne til den koreanske halvø og Ussuri regionen.

I vest og i den centrale del af Europa lever disse fugle i skove, bosætte sig i bjergene. Langs Danmarks nordkyst, Belgien, Holland, kan du også møde dem. I Asien findes disse fugle ofte i Kasakhstan, Kina, Mongoliet, Nordkorea. I nogle områder blev fuglene fuldstændig udryddet af mennesket (for eksempel er der ikke fundet sorte grouser i det østlige Sudetenland).

På russisk territorium har sort grouse også et meget omfattende sortiment. I nord findes de på følgende områder:

  • Kolahalvøen;
  • Arkhangelsk region;
  • Komi Republic;
  • Tyumen-regionen.

I syd bor i følgende områder:

  • Kursk;
  • Volgograd;
  • Voronezh;
  • dalen af ​​Ural og Samar.

I det østlige Rusland kan man se sort røde her:

  • i den nordlige del af Baikal;
  • i dalene i Gorin og Argun-floderne,
  • ved floden Ussuri.

Grouse-Kosach findes også ofte i de baltiske lande, Ukraine, Polen og Tyskland. Denne fugl kan ses i Kasakhstan, især i sine nordlige regioner og i Mongoliet.

Naturligvis er disse fugles levesteder ret brede. Nogle gange, på jagt efter mad, migrerer de over korte afstande og udvider således habitatzonen.

En stor repræsentant for den sorte grouse, Kaukasus, har en mere begrænset habitat: dette er territoriet i Rusland (Kaukasus), Aserbajdsjan, Armenien, Georgien, Tyrkiet. Det foretrækker at bosætte og bygge rede på en betydelig højde, mere end to og et halvt kilometer over havets overflade, og fodre endnu højere - i en højde over 3 km!

Disse fugle er også i Nordamerika, så Sage Grouse foretrækker dette bestemte kontinent. Om vinteren bor det nær gårde, fodring på deres bekostning, og i perioden for tokania bevæger den sig til græsjord.

Malurthvalp foretrækker at nese i nærheden af ​​Rocky Mountains i Turkmenistan, i foråret af malurt. Nåletræer befinder sig i grouse grouse.

levesteder

Kosachis foretrækker at leve i sådanne skove, hvor der er åbne områder: som regel små lunde og lette skove. Ofte bosætte sig på kanterne af landbrugsjord eller vandmarker, på forbrændinger eller rydninger. Mørke tætte skove undgås. De foretrækker birkeskove, sjældnere - hedelander og sumpere. Det mest yndlingssted, som den sorte grouse ønsker at leve i, er birkeskoven, det er ikke for ingenting, at de i Tyskland kaldte deres fugle for denne sympati med fugle!

Tidligere befandt fuglene sig i stepperne, men i løbet af landbrugsudviklingen blev disse lande overført til en mand, der pressede de wingede jigere.

Disse fugle foretrækker at nese på jorden, især at vælge et sikkert sted i tætte buske eller tykkelser. Nogle gange for en "bolig" vælges en lille depression i jorden. Opførelsen af ​​redenen er kvindens ansvar, hanen vil ikke deltage i denne proces. Det færdige "hjem" er isoleret med fjer, tørt græs.

Grouse blæser omkring 6-8 æg og inkuberer dem. Omkring en måned senere, nogle gange - tre uger - kyllingerne lukkes. Deres mad i de første dage af livet vil være larver og insekter. Dog voksne fugle foretrækker plante fødevarer: knopper, blade, bær, enebær kegler, blomster og frø.

Kaukasiske sorte krydsninger sætter sig mere villigt i tykkelser af rhododendron og vilde rosen, beboer små enebær lunde og reden blandt lavt voksende birketræer. Rederne er placeret i buskene eller på engens skråninger, kvinden er involveret i inkubation af æg og tager sig af afkom. Æg er normalt ikke mere end seks.

Som den sædvanlige sorte grouse foretrækker de kaukasiske repræsentanter at holde i flokke, om vinteren har kvinderne tendens til at holde sig til mændene. I forårsmånederne klipper fugle træer for at smage friske knopper eller skud. Efter at have fanget stærke ben til bagagerummet, kan de hænge på hovedet i lang tid. Fugle kan ikke lide at ændre deres bopæl, hvilket var årsagen til deres næsten fuldstændige ødelæggelse: det var ikke svært for jægere at finde rede på disse store skønheder.

udseende

Disse er temmelig store fugle, omkring 45 cm lange og vejer omkring et kilo. Mandlige - smukke ejere af sorte fjer med en farvetone, over øjnene, som øjenbryn, placeres røde striber. Brik sort, poter af mørk farve. Understaen og fjerene på indersiden af ​​vingen er hvide og maven er brun. Fly fjer med brun mørk farve med hvide imprægneringer, såkaldte spejle. Styrfjeder er sorte. Fuglen ser meget smuk ud på grund af den glatte bøjning af de ekstreme halefjeder.

Kvinder er mindre attraktive i udseende. De er mindre i størrelse, malet i flettet gulbrune eller grågul nuancer med tværgående striber. Halen er ikke så smuk som hos mænd og meget kortere.

Nestlings er også varieret, deres farve omfatter brune, hvide, brune, gule striber og pletter.

Interessante fakta

  • Grouse har tydeligt udtrykt seksuelle karakteristika: selv uerfarne vil ikke forvirre mænd og kvinder. Hunnerne er blegede, brune-grå, sjældnere - mørkegul, lyde ligner clucking, og mændene er sorte, med grøn eller lilla skimmer, ejere af en klar stemme.
  • De sorte grouser skelnes af bemærkelsesværdig hørelse og skarpt syn, derfor mærker de fare langt fra hinanden.
  • Mænd tager ikke stort set nogen rolle i opdræt af kyllinger. Både arrangementet af reden og omsorgen for de unge foregår af kvinderne. De fodrer babyerne og forsigtigt skjuler dem mod fare. Hvis kvinder ser en nærende rovdyr, vil de aflede opmærksomheden på sig selv, løbe væk fra redenen for at redde kyllingerne på denne måde.

Livsstil

Leder terrestrisk eksistens, kun flytning til træerne på jagt efter mad. Det flyver dog godt, det kan dække flere hundrede kilometer uden pauser. Det foretrækker at leve i flokke, der kan nå en meget imponerende størrelse - op til 300 forskellige køn fugle.

Tiden for særlig aktivitet er tidligt om morgenen eller sen aften.

mad

Den kaukasiske sorte grouse foretrækker frø, bær, blade og græs om sommeren, og i vinterkulden vil de med glæde spise birkesøreringe, knopper, grave op bær og frø fra under sneen.

Kosachas er også herbivorøse: De har en god fornøjelse (både bjørk og andre træer: asp, pil, alder, bær (blåbær, vild rose, fuglkirsebær, blåbær, frø). Nogle gange spiser de også insekter, men denne mad er mere almindelig hos kyllinger. fugle lever tættere på markerne for at fejre på det resterende korn efter høst. I ugunstige år bliver deres mad kegler og fyrretræer, enebærbær.

Om vinteren

Grouse flyver ikke væk til varme lande, og foretrækker at vinde i stedet for sin permanente habitat. Denne fugl har overraskende tilpasset sig den hårde årstid: Levende ved siden af ​​birkestræerne føder den på deres knopper. Og i selve kulden opvarmes den i sneen: Den dykker ind i en snedrift fra et træ, bryder gennem en reel lille kanal, der kulminerer i et "rum" hvor den sorte grouse og går gennem dårligt vejr. Men efter at have hørt snefaldet under en nærliggende rovdyrs poter, siver følsomme fugle øjeblikkeligt op og flyver væk.

Lille avl

Grouse nesting begynder om foråret. Mænd er placeret på skovens kant eller i en clearing og begynder at strømme - for at producere mærkelige melodiske lyde, der tiltrækker håndlangere. På dette tidspunkt er de meget aktive: de bevæger sig rundt i rydningen, skynd dig efter hinanden og forsøger at dukke op i al deres herlighed.

Når kvinderne ankommer i clearing, begynder kampene. De er praktisk taget sikre for fugle, men de ser fantastiske ud! Grouse-parene dannes ikke, en mand kan give flere grouse. Efter parring bliver al pleje af reden, æg og kyllinger den kvindelige opgave.

Området af den sorte grouse er ret bredt, men menneskelig indgriben på mange måder førte til, at rækken blev reduceret. Mest af alt ramte indbyggerne i steppe, som bogstaveligt talt overlevede landbrugsarbejde. Skovfugle føler sig stadig rolig og besætter et ret omfattende område af skoven og steppe i Europa og Asien.

Hvilken foder er på

Grouse betragtes som en skov-steppe og skov fugl. Han bor i enge, kanter og bakker, overgroet med buske. Hvad spiser en sort grouse? Denne fugl kan lide at spise de unge knopper af asp, alder og birk samt bær. Levestedet dækker de neoarktiske og paleoarktiske områder.

Fuglebeskrivelse

Grouse er en ret stor fugl med en massiv og tæt byggeri, en kort hals og et lille hoved. Af vægt er det mere end 6 kg. I længden kan dens torso nå mere end en meter. Forskellen mellem den sorte grouse og den anden kylling er den fjerede metatarsus og næseborene. I mange sprækker har de desuden fingre. Om øjnene er en nøgen ring med en rød fed farve.

Grynets næb er kort, buede øverst og tykt ved bunden. Bredden af ​​næb er større end højden. Næsebor er gemt under små fjer. Grouse har afrundede korte vinger. Halen har en afkortet form, skåret ud. Ben dækket af fjerdragt. De forreste fingre er forbundet med en membran på poterne. Den bageste finger har en høj position og fjederbetræk. Dimorfisme er karakteristisk for disse fugle. Det betyder, at farven på kvindens og kvindens fjerdragt er forskellig. Hunnerne har mere camouflage og ikke farverig farve.

Sort Grouse Varianter

Til dato omfatter grouse familien 17 arter, der er forbundet i 8 slægter. De omfatter:

  1. Grouse almindelige, Severtsov, krave.
  2. Sage grouse, fælles.
  3. Blå grouse.
  4. Kanadiske og almindelige sorte grouse.
  5. Grouse-Kosach, Kaukasisk.
  6. Sten, almindelig.
  7. Akut, eng.

Hvor er den sorte spyd

Denne fugl beboer skov og skov-steppe zoner i Europa og Asien, der spænder fra Pyrenæernes østlige regioner og slutter i det østlige Manchurien. Det kan ses i Mongoliet og Skotland. Disse fugles levesteder er som følger:

  1. Neoarctic zone - Kaukasisk, almindelig, sten, sibirisk grouse, hasselnød grouse, græshøns.
  2. Palaearctic zone - Kosach, fælles, sten, kaukasisk sort grouse.

Den neoarktiske region omfatter staterne i de gamle og nye verdener beliggende i den tempererede klimasone: Europa, Asien, Nordamerika. Der er otte arter af grouse i Rusland: Tundra og Hvid Patrulje, Kosak, Kaukasisk, Almindelig, Sten, Hasselbrussel, Sibirisk Grouse.

På tidspunktet for hovning kan denne fugl ikke lide døve skovkirtler med høje træer. Hun opfanger asketræer, linden lunde, ikke langt fra stiklinger og lunde, birkeskove blandet med marker af kornafgrøder, små skove, kanter, hvor der er tørre steder og bær.

Hvilken foder er på

Hvis vi betragter kosten af ​​sorte grouse, og bestemme hvad den sorte grouse spiser, så er dens mad ofte vegetabilsk. De spiser dyreføde, når de er kyllinger. Men med alderen trækker de fra foder. Et stort udvalg af foder i sort grouse findes i sommer og forår. I løbet af disse perioder spiser de mange græsplanter og buske, knopper, blomster, frø. De veksler afhængigt af habitatregionens geografiske beliggenhed.

Som bærene modner i skoven, bruger de blåbær, blåbær og lingonbær som mad. Om efteråret, i små flokke, besøges fugle to gange om dagen på kornmarker. I vinterkulden springer sorte grouses mest på planter af planter, knopper af birk, alder, pil, aspen. Derudover feeds det på pinjekegler og enebærbær. Unge kyllinger i den tidlige levetid kræver kun dyrefoder, og fodrer på forskellige insekter, biller, larver, myrer, søværn, edderkopper, cikader, myg og fluer. På proteinfoder vokser kyllinger hurtigt.

I fordøjelsessystemet af voksen grouse skal være småsten, der hjælper med at fordøje mad, frække det.

Grouse nuværende

Store ændringer i disse fugles opførsel forekommer straks ved begyndelsen af ​​det tidlige forår. Grouse mere livlig og aktiv. Dette tyder på, at strømmen begynder snart. Det sker hvert år på forskellige dage i marts afhængigt af lokaliseringen af ​​habitatregionen. For nuværende optager fuglene steppeområder, der kan være flere kilometer fra skoven, samt glades og glades, skovkanter og bakker i enge med buske.

Disse steder ændrer sig normalt ikke og forbliver konstant. Derfor finder jægere hurtigt bytte ved hjælp af sit-up-metoden. På de tokovische gamle mænd kommer først. Efter et stykke tid deltager de unge. Stærkere fugle fra sidste år deltager i tokovisch sammen med voksne individer. Svag sort grouse står til side og sidder i udkanten.

Grouse Current består af to dele. I den første del af fuglene er der i træerne og koo der. Det er som en mutter, hørbar i flere kilometer. Det drukner ud af andre fugles stemmer. I den anden del af den nuværende, som kaldes chufirkan, går den sorte grouse vigtig langs jorden, kaster deres hoved tilbage, blæser halsen og drejer halen.

På dette tidspunkt er der mellem mændene hårde kampe, hvor de ligner almindelige hane i hjemmet og forårsager smertefulde slag mod hinanden. Mister den mand, der forlod slagmarken. Antallet af hanner, der er samlet på strømmen, når ofte flere hundrede fugle, hvor mange sorte grouse lever. Kvinder på tokovische går til kanten af ​​plænen og venter på vinderne. Derefter flyver der kun ved solopgang og solnedgang.

Grouse Nesting

Fugl reden er arrangeret nær de steder, hvor vilde bær vokser: vilde jordbær, stenbær, blåbær. De foder på unge kyllinger. Steder til æglægning af sorte grouse er valgt i områder lukket af buske. Udenfor ser skovhønset et lille hul i jorden, dækket af mos, fjer, grene og blade. Dybden af ​​reden kan være op til 6 cm, og diameteren op til 22 cm.

I et ægfyldt æg kan du tælle op til 14 stykker, men i gennemsnit er det ca. 8 stykker af okkerfarve med mørkebrune pletter. Antallet af æg lagt afhænger af, hvor frugtbar året var. Hvis æggene er små betyder det, at foderet ikke var nok. Hatching begynder straks efter at have lagt alle æg.

I de sydlige regioner begynder denne tid i begyndelsen af ​​maj og i nord i slutningen af ​​maj eller begyndelsen af ​​juni. Det særegne er, at gamle kvinder skaber rede for unge fugle. Hvis æglægningen er ødelagt, vil de have tid til at udsætte det andet læg. Derfor er inkubationstiden for afkom i sorte grouser betydeligt forlænget i tiden og er ikke markeret med præcise grænser.

Grouse: hvilken slags fugl er det?

Han er kendt for næsten enhver person siden barndommen.

Som det er kendt, er den sorte grouse en meget smuk fugl, den har en ret klar fjerdragt. Så snart de ikke kalder denne interessante og storslåede fugl i de almindelige folk: Chernysh, hanen, Berezovik, Kosach!

Og hvor lever det, hvordan ser det ud, hvor lang tid lever den sorte grouse og hvad fodrer den på?

beskrivelse

Grouse er en ret stor fugl. Hovedet er lille og næbbet er ret kort. Væg varierer i størrelsesordenen 0,6 - 1,5 kg. Hun er ret smidig og slank.

Farven afhænger af sit køn. Hanen er let genkendelig af sort fjerdragt med en blå farvetone. Og kvinden har en rusten brun farve med tværgående sorte, gule eller grå striber. Hun minder mange af grouse kvinden.

Denne mobile og energiske fugl tilbringer det meste af sit liv på jorden, og om vinteren, ofte i træer. Der er følgende typer:

De holdes for det meste i pakker (med undtagelse af parringssæsonen) med en befolkning på ca. 200 personer. Aktiv om morgenen og ved solnedgang, og resten af ​​dagen foretrækker de at sidde i solen.

Fordeling og levesteder

Denne art tilhører familien af ​​fasaner og lever hovedsageligt i skoven, skov-steppe og delvis steppe zone i Europa og Asien. Grouse kan ofte findes i steppe zone, fordi det ikke kun behøver et lukket område. Opstår på steder som:

  • Nordkorea;
  • Centraleuropa;
  • Nordafrika;
  • Skandinaviske lande;
  • Kina;
  • Skotland;
  • Mongoliet.

Fugle er ret almindelige i vores land.

Det er også vigtigt at sige om livsstilen, nemlig: black grouse migrerende fugl eller ej? Nej, det er et stillesiddende udseende. Og i nestperioden bygger det boliger på åbne steder og undgår dystre arrays med høje træer.

En anden vigtig og interessant funktion er, at det er en overvintrende fugl. Om vinteren ændres hendes liv. På dette tidspunkt foretrækker hun at sidde på træerne, og om natten tager hun ly under sneen og danner en dyb tunnel i snedriverne. Og med stærke frost kommer det næsten ikke ud af sin husly, med undtagelse af at gå ud for at fodre i et par timer.

Reproduktion og levetid

Tokenperioden begynder i det tidlige forår, når sneen begynder at smelte langsomt. Mænd med karakteristiske lyde og en slags dans inviterer deres elskede til at mødes. Meget ofte i parringssæsonen sker der kampe.

De ligner dem, der passer til banketten, men i tilfældet med de sorte grouser forbliver alle heldigvis levende. Dette er virkelig fantastisk og uforligneligt skuespil. Du kan personligt bekræfte dette ved at se en video eller et billede af en sådan usædvanlig proces.

Hanner bruger maksimalt deres styrke for at få kvindernes opmærksomhed. Samtidig er de så polygamiske, at i løbet af avlssæsonen befrugter flere dusin hunner. Også på dette tidspunkt er de ret tavse og tavse. Men det har sine egne grunde: Sorte kryds er ikke i stand til at flyve i nogen tid på grund af smeltning.

Efter parring slutter "mænds" mission, og alle andre ansvar for at skabe og bosætte nestet, inkubere æg, til yderligere fodring og opdræt af kyllinger overføres til kvinderne.

Black grouse bor omkring 8-14 år. Men de stormfulde levebrød for folk i udvidelsen af ​​landbrugsarealer og disse fugles tiltrækningskraft for jægere reducerer deres antal betydeligt.

Hvad fodrer på

Med hensyn til ernæring er den meget forskelligartet. Kosten består næsten af ​​planteføde. De har også brug for fødevarer af animalsk oprindelse, men i begyndelsen af ​​deres liv. På dette tidspunkt bruger de insekter i meget store mængder.

Fødevarer afhænger naturligvis af habitat og tidspunkt på året. I foråret og sommeren er fodring af disse fugle meget forskelligartet. På dette tidspunkt fodrer han på knopper af birk, pil, asp, lærk, bomuld græs knopper, frugter, forskellige bær. I den hårde kulde foretrækker de nåle, kegler, enebærbær.

Og med starten af ​​efteråret, hvis den sorte grouse bor tæt på markerne, så er han uden tøven og frygter fester sorter fra haver og marker. De tider pludselig på små sten og gastrolitter (hårde frø). Dette bidrager til deres normale fordøjelse, det vil sige, det er lettere at dryppe indgående mad. Disse småsten er særligt vigtige i det tidlige forår.

  • Dette er en klog fugl med en vægt på omkring et og et halvt kilo på jagt efter mad kan hænge på grenen på hovedet i lang tid og nå frem til den tiltrukkede bær eller knopp.
  • Når vinteren kommer, forøges området af den sorte lundens poter på grund af væksten af ​​kåt frynse på siderne af fingrene. Det hjælper med at bevæge sig bedre i sneen.

Hvilken foder er på

Jager efter grouse.
Voksen sorte grouse er en af ​​de smukkeste fugle, der lever i skoven oftere: blå-sort fjerdragt, lyre hale, hvidt spejl af undertail og hævede farver af cowberry øjenbryn! Det er berømt for sine yderst lyse farvede fjer. Grouse sædvanligvis bosætte sig i en blandet, med en overvejende birkeskov. Bær er den vigtigste foderfoder. Efter en kold snappe besøger den sorte grouse kornmarker hvor korn kan findes, og om vinteren begynder den sorte grouse udelukkende at fodre på birkeknopper.

Metoder til jagtfugle er varierede. Denne fugl høstes normalt om efteråret, vinteren eller foråret, under toking. Jagt efter sort grouse i de steder, hvor foråret jagt er tilladt, anses for at være en af ​​de mest interessante og fascinerende jagt på fjer, oftest udført fra en hytte. I løbet af sommeren jager de med sorte heste med hunde. I efteråret er jaget jaget med fyldte dyr og udsætter dem for et træ. Jægerens vigtigste opgave om vinteren er at genkende aftenerne af sorte grouses under sneen. Haglgeværet skal have bunke og skarpe kampe, fordi den sorte rifle er meget stærk mod såret.

Udseende af sort grouse. Den hane sorte grouse med hvide striber på vingen, hale "fletninger" vender til siderne. Den kvindelige sort grouse er forskellig fra den anden grouse ved et hvidt spejl på vingen og en let udskåret hale.
I foråret af sorte grouse strømmer mandlige kosakker om morgenen til strømmen, hvor de kører hinanden efter hinanden med karakteristiske lyde: mumlende og hissende "chufykane"; nogle gange kæmpe. Interessant nok, selvom mumlen er meget roligere end "chufykane", hører du det meget længere. Blackies holder sig om kanterne af strømmen, deres stemme er en høj kvælning. Normalt er de de første til at lægge mærke til faren og råbe for at advare den lidenskabelige hæs om forholdet.

Spise grouse. Black grouse feeds på korn og bær, mens om vinteren er foderet knopper og birk øreringe.


Grouse - Lyrurus tetrix

Beskrivelse Buturlin. Grouse er en af ​​de skønneste fugle i vores skove. Sort mand med blåfarve dekoreret med lyse røde øjenbryn; halen er som en løg, da de yderste halefjeder er stærkt bøjede til siderne; understaa lyse hvide, på vingerne af et hvidt spejl. Hønen er alle flettet - rødlig, med sortbrune striber.

webmandry.com

I det tidlige forår, så snart de første åbninger bliver mørkede på de sydlige skråninger, et eller andet sted på skovens kant, ved brænding, skære ned eller kuperet myr, åbner de deres strøm af sort grouse. Det ser ud til, at nogle meget store duer er fløjet sammen, og nu forsøger de - som vender sig over alt. En sort røde spinding på de nuværende, løbe, springe, provokerende rivaler og sig selv med mumling og bevægelser. 15-20 minutter spredes i rosenrødens rognens stilhed. Og pludselig: "chu-ffsh-fsh", "chu-ffa-s". På denne akkord slutter sangen. Og efter lidt tid begynder alt igen.

Teterki her, ikke langt væk. Afgjort på støt eller buske. Og fra tid til anden med deres fløjter, springer de op på spænding for grouse strøm.

Senere er fuglene opbrudt i par, og i maj, ikke langt fra tokovische, på jorden, i græsset under buske, vil hønen lægge 6-8 æg. Nogle gange mindre, nogle gange mere. Resten er en depression i jorden, foret med fjer og blade af græs.

Rugeæg og voksende kyllinger mor-tante en. Det vil tage 3-4 uger, og der kommer små smågris i reden. Først følger kyllingerne myrer, biller og larver. Så skifter de gradvist til grøntsagsmenuen. En voksen blackcock er en plantelevende fugl. Bær, knopper, blade, enebærkegler, græsfrø, blomster er grundlaget for deres ernæring.

Mens grouse ikke er i stand til at flyve, dækker mor dem omhyggeligt i de græsklædte fordybninger, og i tilfælde af en pludselig fare hopper hun uselviskeligt ud for at møde fjenderne og forsøger at skynde dem væk fra kødet i korte løb. Men kun faren for blowjob, vil svæve fra under fjendenes næse og vende tilbage til grouse.

Nedenfor er smukke billeder af sort grouse.

Indtil efteråret vil brødene fodre hønen. Og ved vinteren bliver det samlet i flokke. Så kan de ofte ses i træerne. Generelt er fuglene jordbaserede. Selvom de flyver meget godt. Vaner af landets beboere bevares i sorte grouses og om vinteren.

Black grouse feed på træer, men de bruger altid natten på jorden. Fra spredningen eller fra et højt træer dykker de ind i en snedrift, bryder gennem huler i sneen og overnatter der. Og i svære frost og snevejr bruger nogle gange flere dage under sneen.
Grouse er en kommerciel fugl. Skoven er smuk jages overalt, hvor den findes: i skoven og skov-steppe zoner i Europa og Asien.

Video: Grouse. Nuværende tid. Forår jagt fra hytter

Læs Mere Om Fordelene Ved Produkterne

Burbot - ferskvandskorsk

Burbot fisk - forhold og livsstilBurbot er en bottom rovdyr af torskefamilien, der kombinerer mere end hundrede forskellige arter. Alle undtagen burbot (teksten bruger symbolet - Nm *), bor ikke i ferskvand, er saltvand - marine repræsentanter for ichthyofauna.

Læs Mere

orange-cap rørhatte

Ved den unge boletus-hat er den halv-ovale hætte tæt presset til benet med sine kanter. Med alderen rettes den og når en diameter på 5-20, nogle gange 30 cm. Benet er cylindrisk, 8-14 cm høj i en tykkelse på 3 cm, gråhvid, fibrøs.

Læs Mere

Cikorie til hårbehandling

Cikorie - en blåtøje eng blomst, kærtegnede af solen og populær kærlighed. Smukke legender handler om ham og hedder kærligt en vild blomst, der spredes himmelblå over enge og marker.

Læs Mere